Loading...
Skip to main content

Comunicate

Femei de știință…contradicție în termeni?

11 Februarie 2017

Pe 11 februarie, ONU celebrează contribuția femeilor în domeniile științelor exacte

Citeste mai mult...

6 FEBRUARIE - ZIUA INTERNAȚIONALĂ A TOLERANȚEI ZERO FAȚĂ DE MUTILAREA GENITALĂ A FEMEILOR

06 Februarie 2017

În decembrie 2012 Adunarea Generală a ONU a adoptat Rezoluția A/RES/67/146 prin care ”solicită Statelor ONU, societății civile și tuturor actorilor decizionali de la nivel mondial să promoveze ziua de 6 FEBRUARIE ca fiind – ZIUA INTERNAȚIONALĂ A TOLERANȚEI ZERO FAȚĂ DE MUTILAREA GENITALĂ A FEMEILOR, să folosească acest prilej pentru a promova campanii de informare și conștientizare și să adopte măsuri concrete pentru eliminarea practicilor de mutilare genitală a femeilor. ”

Citeste mai mult...

Raportul anual 2016 privind punerea în aplicare a Strategiei pentru Egalitatea de Gen 2014-2017

02 Februarie 2017

Consiliul Europei a publicat azi, 02.02.2017, Raportul anual 2016 privind punerea în aplicare a Strategiei pentru Egalitatea de Gen 2014-2017, cadrul de politici directoare în scopul realizării egalității între femei și bărbați în cadrul Consiliului Europei.

Citeste mai mult...

Reacție cu privire la reportajul RISE PROJECT

21 Decembrie 2016

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați a luat act de apariția în spațiul public a anchetei jurnalistice derulată de RISE PROJECT privind implementarea proiectului ”START – O viață de calitate în siguranță!”, POSDRU/170/6.3/S/146738, derulat în perioada octombrie 2014 – decembrie 2015, finanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane

Citeste mai mult...

Parteneriat împotriva violenței în școli, încheiat între ANES și Consiliul Național al Elevilor

09 Decembrie 2016

Vineri, 9 decembrie 2016, în cadrul conferinței “Rolul educației în prevenirea violenței și în combaterea stereotipurilor de gen”, găzduită de Spațiul Public European, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) și Consiliul Național al Elevilor au semnat un Parteneriat de colaborare pentru promovarea principiului egalității de șanse între femei și bărbați și combaterea violenței în școli și în familie

Citeste mai mult...

Prima reuniune a Comitetului Interministerial pentru Prevenirea și Combaterea Violenței în Familie

28 Noiembrie 2016

Astăzi, la Palatul Victoria, sala Dobrogea, a avut loc prima întâlnire a Comitetului Interministerial pentru Prevenirea și Combaterea Violenței în Familie (CIPCVF). CIPCVF a fost înființat prim Memorandum al Guvernului României, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei, Protecței Sociale și Persoanelor Vârstnice, prin ANES, și are rol consultativ în domeniul prevenirii și combaterii violenței în familie.

Citeste mai mult...

Rugbiștii români și uruguayeni spun NU violenței împotriva femeilor

28 Noiembrie 2016

Cu ocazia „Zilei internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor”, marcată anual pe 25 noiembrie, în timpul meciului de pregătire pe care echipa națională de rugby a României l-a susținut în fața reprezentantivei Uruguayului au fost afișate mesaje de condamnare a violenței împotriva femeilor.

Citeste mai mult...

„Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor” marcată de ANES prin 16 zile de activism împotriva violenței bazate pe gen

25 Noiembrie 2016

În fiecare an pe 25 noiembrie marcăm „Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor”. Anul acesta, în cadrul celor 16 zile de activism împotriva violenței bazate pe gen (25 noiembrie – 10 decembrie, Ziua drepturilor omului), ANES organizează o serie de evenimente dedicate prevenirii și combaterii violenței domestice și a violenței împotriva femeilor.

Citeste mai mult...

Ziua Europeană a Egalității Salariale

03 Noiembrie 2016

Pe 3 noiembrie Uniunea Europeană celebrează Ziua Europeană a Egalității Salariale. Conform ultimelor date furnizate de Eurostat, media salariilor orare pentru femei în Europa este cu 16,7% (4,5% în România) mai redusă decât în cazul bărbaților ceea ce însemnă că femeile lucrează gratuit începând de azi și până la sfârșitul anului.

Citeste mai mult...

Analiză ANES: Reprezentarea femeilor și a bărbaților în alegerile pentru autoritățile publice locale 2016

10 Octombrie 2016

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) a lansat în cadrul dezbaterii intitulată „Prezența femeilor în Parlament și alegerile generale din anul 2016”, o analiză privind alegerile locale din 5 iunie 2016. Evenimentul a fost organizat de Centrul FILIA, CeRe și ANES, cu sprijinul Ambasadelor Suediei, Tărilor de Jos și Spaniei

Citeste mai mult...

Începând de astăzi intră în vigoare Convenția de la Istanbul

01 Septembrie 2016

Începând cu data de 1 septembrie 2016 intră în vigoare Convenția Consiliului Europei pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice (Convenția de la Istanbul), ratificată de Parlamentul României prin Legea nr. 30/2016, al cărei scop este protejarea femeilor împotriva tuturor formelor de violență și prevenirea, incriminarea si eliminarea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, eliminarea tuturor formelor de discriminare împotriva femeilor și promovarea egalității între femei și bărbați

Citeste mai mult...

Marți, 30 august 2016, MMFPSPV și ANES organizează o întâlnire cu reprezentanții organizațiilor neguvernamentale cu activitate în domeniul promovării egalității de șanse între femei și bărbați și al prevenirii și combaterii violenței în familie

17 August 2016

Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) și Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), organizează în data de 30.08.2016, la sediul MMFPSPV (B-dul. Dem. I. Dobrescu, nr.2-4, intr. B, sala 205, et.2), începând cu ora 10.00, o întâlnire cu reprezentanții organizațiilor neguvernamentale cu activitate în domeniul promovării egalității de șanse între femei și bărbați și al prevenirii și combaterii violenței în familie

Citeste mai mult...

ANPDCA, ANES și ANPD vor acorda licențele de funcționare sau provizorii pentru serviciile sociale din domeniul propriu de activitate

10 August 2016

Alte trei instituții din subordinea Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice vor putea acorda licențe de funcționare sau provizorii pentru serviciile sociale din domeniul propriu de activitate. Este vorba despre Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) și Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD).

Citeste mai mult...

Andra Croitoru a fost numită secretar de stat al Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați

08 August 2016

Începând de luni, 8 august 2016, Andra Croitoru a fost numită în funcția de Secretar de stat al Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi.

Citeste mai mult...

Spune „NU” violenței domestice, alături de Carrefour România și ANES

21 Iulie 2016

Carrefour România și Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) demarează între 21 iulie și 20 august 2016 o campanie amplă de conștientizare a luptei împotriva violenței domestice.

Citeste mai mult...

Sute de persoane și-au manifestat susținerea pentru egalitatea de șanse

23 Iunie 2016

Sute de persoane au participat sâmbătă, 18 iunie 2016, în Parcul „Alexandru Ioan Cuza” din București, la „Crosul egalității de șanse”, eveniment din cadrul campaniei HeForShe, inițiată de către UN Women.

Citeste mai mult...

Noi pași pentru implementarea Convenției de la Istanbul în România

15 Iunie 2016

Reprezentanții Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) alături de cei ai Rețelei pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și ai Rețelei de Organizații Neguvernamentale “Rupem tăcerea despre violența sexuală” au participat marți, 14 iunie 2016, la sediul ANES, la întâlnirea grupului de lucru constituit în vederea elaborării pachetului legislativ necesar pentru implementarea Convenției de la Istanbul.

Citeste mai mult...

ANES organizează „Crosul egalității de șanse”

13 Iunie 2016

Sâmbătă, 18 iunie 2016, începând cu ora 8:30, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), în parteneriat cu OMV Petrom și cu sprijinul Federației Române „Sportul pentru toți”, organizează în Parcul „Alexandru Ioan Cuza” (IOR) din București, intrarea Dante, „Crosul egalității de șanse”.

Citeste mai mult...

Peste 1200 de tineri au participat la evenimentele organizate în cadrul „Săptămânii egalității de șanse”

11 Mai 2016

În perioada 4-11 mai 2016, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) a organizat „Săptămâna egalității de șanse”, pentru a celebra ziua de 8 mai, declarată prin lege în anul 2015 „Ziua egalității de șanse între femei și bărbați”.

Citeste mai mult...

Experții din cadrul ANES furnizeză asistență tehnică Ministerului Muncii și Politicilor Sociale din Republica Macedonia

27 Aprilie 2016

România implementează în Republica Macedonia, în perioada mai 2015-noiembrie 2016, împreună cu consorțiul format din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord și Portugalia, proiectului de înfrățire instituțională MK IB SO 01 “Support to the Implementation of Gender Equality”. Valoare totală a proiectului este de 900.000 euro.

Citeste mai mult...

Ioana Cazacu: Aș vrea ca femeile antreprenor să ajute victimele violenței domestice să devină independente financiar

25 Aprilie 2016

Secretarul de stat Ioana Liana Cazacu din cadrul Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) a participat joi, 21 aprilie 2016, la cea de-a IV-a ediție a conferinței „Antreprenoriatul feminin”, care a reunit peste 100 de femei antreprenor și din mediul de afaceri din România.

Citeste mai mult...

Doamna Ioana Liana Cazacu, Secretar de Stat al ANES, a participat la Conferința la Nivel Înalt privind Drepturile Copilului

8 Aprilie 2016

În perioada 05 - 06 aprilie 2016, a avut loc la Sofia, în Bulgaria, Conferința la Nivel Înalt privind Drepturile Copilului. Evenimentul a fost organizat de către Consiliul Europei și Guvernul Bulgariei, în contextul președinției bulgare a Comitetului de Miniștri.

Citeste mai mult...

Femeile din România, reprezentate de secretarul de stat Ioana Cazacu la reuniunea Comisiei pentru statutul femeii din cadrul ONU

15 Martie 2016

Doamna Ioana Cazacu, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, participă în perioada 15-21 martie 2016, la New York, la cea de-a 60-a reuniune a Comisiei pentru statutul femeii (CSW60) din cadrul Organizației Națiunilor Unite.

Citeste mai mult...

ANES a inaugurat primele locuințe în regim de urgență pentru victimele violenței domestice

22 Decembrie 2015

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), instituție aflată în subordinea MMFPSPV, a inaugurat, astăzi, patru locuințe în regim de urgență pentru victimele violenței domestice. Demersul este parte din proiectul „Start - o viață de calitate în siguranță!", derulat de ANES.

Citeste mai mult...

Invitație de presă. ANES inaugureaza primele locuinte in regim de urgenta pentru victimele violentei domestice.

21 Decembrie 2015

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), instituție aflată în subordinea Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, vă invită marți, 22 decembrie, ora 11, la inaugurarea a patru locuințe în regim de urgență pentru victimele violenței domestice.

Citeste mai mult...

14.131 persoane au beneficiat de măsurile proiectului ANES privind fenomenul violenței domestice

16 Decembrie 2015

Să ridice mâna cine nu a fost niciodată victimă a violenței domestice! Suntem în plină dezbatere la Alba Iulia și cuvintele de mai sus au fost rostite, cu voce egală, de o doamnă psiholog. Nimeni nu a ridicat mâna. Într-un fel sau altul, toți suntem victime ale violenței domestice, fie că este vorba de violență fizică sau doar de violență verbală. Însă în egală măsură, oricine poate fi și agresor, nu doar victimă. Cred că aceste dezbateri, "Serbările Normalității", au un sens și au un rost.

Citeste mai mult...

Ioana Cazacu, la finalul "Serbărilor Normalității": "Este mai important să ne educăm copiii în spiritul toleranței decât să luptăm apoi cu discriminarea și cu prejudecățile"

7 Decembrie 2015

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, instituție aflată în subordinea MMFPSPV, a încheiat campania națională "Serbările Normalității", activitate a proiectului "Start - O viață de calitate în siguranță!", dezvoltat în parteneriat cu Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul".

Citeste mai mult...

ANES a lansat astăzi primul call-center național pentru victimele violenței domestice

27 Noiembrie 2015

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), instituție aflată în subordinea Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, a lansat astăzi, 27 noiembrie, un call-center pentru victimele violenței domestice.

Citeste mai mult...

ANES marchează Ziua Internațională pentru - Eliminarea Violenței împotriva Femeii

25 Noiembrie 2015

În fiecare an, în data de 25 noiembrie, se sărbătorește Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeii (International Day for the Elimination of Violence against Women).Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Bărbați și Femei (ANES), instituție aflată în subordinea MMFPSPV, organizează, de Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeii, seminarul de informare pentru femeile din București și județul Ilfov ce vor deveni promotori, persoane de sprijin pentru victimele violenței domestice și traficului de persoane.

Citeste mai mult...

Mesajul ministrului Muncii, doamna Ana Costea, cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor

25 Noiembrie 2015

Lupta pe care o avem de dus pentru a elimina violența împotriva femeilor este, din nefericire, dificilă și de lungă durată. Dar România a făcut pași importanți pentru protecția acestor femei, care suferă de cele mai multe ori în tăcere, prin adoptarea unor măsuri care vor reduce treptat acest fenomen atât de grav și nedrept. Pentru a ajunge la rezultatele pe care ni le dorim, trebuie să ne bazăm pe implicarea tuturor celor care ȋnțeleg, prin responsabilitățile pe care le au, că eliminarea acestui flagel înseamnă, de fapt, recâștigarea dreptului la demnitate pentru femeile victime ale violenței și, implicit, recâștigarea dreptului lor la o viață normală.

Citeste mai mult...

Departamentul pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați (DESFB), instituție aflată în subordinea MMFPSPV, a lansat azi, 11 septembrie, proiectul „Campanie națională de conștientizare și informare publică privind violența în familie”.

11 Septembrie 2015

Proiectul face parte dintr-o serie de acțiuni și evenimente inițiate de Departamentul pentru Egalitate de Șanse între Bărbați și Femei inființat de actualul Guvern, iar obiectivele sale vizează prevenirea violenței în familie, promovarea egalității de șanse între femei și bărbați, combaterea stereotipurilor de gen.

Citeste mai mult...
Investeste in oameni!

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Axa prioritara 6 "Promovarea incluziunii sociale"

Domeniul major de interventie 6.3 "Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii"

Proiectul cu titlul "START - O viata de calitate in siguranta!"

PSDRU/170/6.3/S/146738