Proiectul VERA: Îmbunătățirea Capacității de Răspuns în Combaterea Violentei Domestice și de Gen
„Astăzi, încheiem un capitol important în lupta noastră pentru justiție și egalitate. Fiecare activitate, fiecare sesiune de formare, fiecare intervenție din cadrul acestui proiect a fost o cărămidă în fundația unei societăți mai juste și mai echitabile” a afirmat doamna Luminița Popescu, secretar de stat al Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, în cadrul conferinței de închidere a proiectului „VERA – Schimbare pozitivă prin acțiuni integrate în vremuri dificile!”.
Proiectul a fost implementat de ANES, în parteneriat cu Asociația CATALACTICA și consorțiul de organizații guvernamentale cu vastă experiență în domeniu prevenirii și combaterii violenței domestice, format din Centrul de Formare și Evaluare în Asistență Socială (CFCECAS) Fundația Sensiblu, Asociația Necuvinte, Centrul pentru Mediere și Securitate Comunitară (CMSC).
Acțiune strategică menită să îmbunătățească și să adapteze capacitatea de răspuns a autorităților publice centrale și locale pentru a oferi un sprijin mai bun și adecvat violenței domestice și violenței de gen, inclusive în contextul situațiilor complexe și extrem de dificile din perioada pandemiei de COVID-19, proiectul VERA a generat efecte pozitive, pe termen lung, la nivel național.
Principalele obiective au fost axate atât pe consolidarea mecanismelor interinstituționale locale în domeniul prevenirii și combaterii violenței domestice și de gen, prin creșterea capacității profesionale a membrilor echipelor mobile de intervenție, cât și pe formarea specialiștilor din compartimentele cu aceeași activitate, pentru a facilita accesul la justiție a victimelor și a oferi sprijin copiilor afectați.

                                             Working together for a green, competitive and inclusive Europe

Proiectul este finanțat de Regatul Norvegiei prin Granturile Norvegiene. Valoarea totală a grantului acordat este 823.530 de euro. Obiectivul principal al proiectului este acela de a îmbunătăți și adapta capacitatea de răspuns a autorităților publice centrale și locale pentru a oferi un sprijin mai bun și adecvat victimelor violenței domestice și violenței de gen, în contextul pandemiei de COVID-19.

Galerie Foto