Proiectul „Incluziune și egalitatea de șanse POST – 2020”

  1. Acasă
  2. >
  3. Proiecte și campanii
  4. >
  5. Proiecte finalizate
  6. >
  7. Proiectul „Incluziune și egalitatea de șanse POST – 2020”
Conținutul paginii

Detalii proiect:

INCLUZIUNE SI EGALITATE DE SANSE POST-2020 – Cadru strategic national de politica pentru incluziunea sociala si egalitatea de sanse post 2020

Cod SIPOCA: 653
Cod proiect: 129157
Beneficiar: MINISTERUL MUNCII SI JUSTITIEI SOCIALE
Partener 1: AGENȚIA NAȚIONALĂ PENTRU EGALITATEA DE ȘANSE ÎNTRE FEMEI ȘI BĂRBAȚI
Partener 2: ȘCOALA NAȚIONALĂ DE STUDII POLITICE ȘI ADMINISTRATIVE
Perioada de Implementare: 12 luni începand cu 10.05.2019

Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului

Dezvoltarea capacității administrative a MMJS și ANES de a fundamenta pe dovezi politicile publice din aria de responsabilitate, respective a cadrului strategic național privind incluziunea socială și reducerea sărăciei post 2020 și a cadrului strategic național pentru egalitatea de gen post 2020, conform cerințelor stabilite de Comisia Europeană, în vederea îndeplinirii condițiilor favorizante esențiale pregătirii documentelor aferente CFM post 2020 și accesării FESI în perioada 2021-2027.

Obiectivele specifice ale proiectului

OS 1. Creșterea capacității MMJS și ANES de a fundamenta politici publice bazate pe dovezi prin colaborarea cu experți din mediul universitar cu experiență în domeniu, în elaborarea cadrului strategic național post 2020 privind incluziunea socială și respectiv egalitatea de gen, obiectiv atins prin RP1 și RP2.
OS 2. Îmbunătățirea nivelului de cunoaștere a fenomenelor sărăciei, excluziunii sociale, egalității de gen, prin realizarea unei analize diagnostic bazată pe date statistice, obiectiv atins prin RP1 și RP2.
OS 3. Planificarea strategică post 2020 a măsurilor interdisciplinare care vizează creșterea incluziunii sociale, reducerea sărăciei, precum și care vizează egalitatea de gen, obiectiv atins prin RP3.
OS 4 Sprijinirea procesului de programare a CFM post 2020 și îndeplinirea conditților stabilite de Comisia Europeană pe domeniile incluziunii, reducerii sărăciei și domeniul egalității de gen, pentru ca România să acceseze fondurile europene post 2020, obiectiv atins prin RP3.
OS 5. Întărirea cooperării interinstitutionale (a MMJS și ANES cu instituțiile de nivel central și local cu atributții în incluziunea socială și în ceea ce privește egalitatea de gen) prin implicarea activă a acestora în elaborarea acestui cadru strategic, obiectiv atins prin RP3.

Rezultate așteptate

  1. Rezultat program 4: Aplicarea sistemului de politici bazate pe dovezi în autoritățile și instituțiile publice centrale, inclusive evaluarea ex ante a impactului atins prin rezultatul de proiect RP1.- Un cadru strategic de politică națională pentru incluziunea socială și reducerea sărăciei post 2020 elaborat și aprobat (cadru care va cuprinde o Strategie națională de incluziune și reducerea sărăciei post 2020 și un Plan de acțiune 2021-2027)
  2. Rezultat program 4: Aplicarea sistemului de politici bazate pe dovezi în autoritățile și instituțiile publice centrale, inclusive evaluarea ex ante a impactului atins prin rezultatul de proiect RP.2 Un cadru strategic de politică națională pentru egalitatea de șanse post 2020 elaborat și aprobat (cadru care va cuprinde o analiză diagnostic, o Strategie națională privind egalitatea de șanse post 2020 și un Plan de acțiune 2021-2027).
  3. Rezultat program 4:  Aplicarea sistemului de politici bazate pe dovezi în autoritățile și instituțiile publice centrale, inclusive evaluarea ex ante a impactului atins prin rezultatul de proiect RP3. Două proiecte de HG și două note de fundamentare pentru aprobarea Strategiilor și Planurilor de acțiuni elaborate și transmise către SGG.

Grup țintă

Personalul din autoritățile și instituțiile publice centrale (personal de conducere și de execuție, înalți funcționari publici) – 40 persoane din ANES si MMJS.
Demnitari (ministru, ministru delegat, secretar de stat, subsecretar de stat și funcțiile asimilate acestora ) – 7 persoane din ANES si MMJS
Buget – 6.247.238,21 lei din care 5.643.732,69 contribuție Uniunea Europeană
Persoană de contact: Ștefania Andreescu – Manager proiect 

Sprijinim victimele violenței domestice. Linie Telefonică Non Stop Gratuită