Seminarul Internațional cu tema „Voir, nommer, éliminer les violences contre les femmes”

                                                                                                          12.12.2017

Pe data de 11 decembrie, Ambasada Franței, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse și Institutul Cultural Român a organizat Seminarul Internațional cu tema „Voir, nommer, éliminer les violences contre les femmes”.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Universității de Arhitectura Ion Mincu și a fost găzduit de Excelența Sa, doamna ambasador Michèle Ramis.

Organizată în marja celor „16 zile de activism împotriva violenței domestice” reuniunea s-a bucurat de o largă participare a ambasadelor, societății civile, reprezentanților instituțiilor publice și a unui public tânăr.

În intervenția sa, secretarul de stat al ANES Grațiela Drăghici a prezentat politicile publice promovate de guvern, inițiativele legislative în domeniu, precum și obiectivele specifice cuprinse în Programul de Guvernare la Capitolul „Respect și demnitate pentru femei”.

Totodată, a avut loc un transfer de know-how prin prezentarea modelelor din statele reprezentate de Excelențele Sale, doamnele ambasador ale Franței, Suediei, Finlandei, Libanului, Alegeriei și Republicii Peru.

GALERIE FOTO