Vineri, 6 martie 2020, a avut loc, la sediul Bursei de Valori București, cea de-a 6-a ceremonie anuală, „Sună clopoțelul pentru egalitatea de gen”, organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii 2020.

Tema evenimentului care a marcat Ziua Internațională a Femeii în 2020 a fost „Generația EGALITATE: Conștientizarea drepturilor femeii”, temă  aliniată la noua campanie pilot multigenerațională a UN Women, „Generația EGALITATE”, care marchează cea de-a 25-a aniversare a Declarației de la Beijing și a Platformei de acțiune adoptată, prin consens, în 1995.

Organizat în colaborare cu Banca Mondială și IFC, evenimentul este rezultatul unui parteneriat menit să pună în lumină modul în care sectorul privat poate stimula creșterea economică prin asigurarea participării femeilor la economia globală și poate promova dezvoltarea sustenabilă. Evenimentul a înregistrat, în 2020, participarea altor 60 de Burse din întreaga lume.

Domnul Thomas Lubeck, Manager Regional IFC pentru Europa Centrala și de Sud-Est a declarat că „În postura lor de lideri în domeniul afacerilor, de antreprenori, de angajați și de consumatori, femeile au o importanță fundamentală pentru o creștere incluzivă”. IFC va continua să sprijine femeile-antreprenor din România, direct sau prin intermediul băncilor partenere, iar noi rămânem, și în continuare, angajați pe calea susținerii concrete a ideii de diversitate de gen atât la nivelul forumurilor de discuții, cât și în structurile de conducere instituționale”

Claudia IONESCU, membru în Consiliul de Administrație al Bursei de Valori București (BVB), a precizat că, în urmă cu doi ani, era singura femeie din CA al BVB, în timp ce acum proporția este de 23% femei și 77% bărbați.

Această inițiativă a început ca o colaborare globală între bursele din întreaga lume, în cadrul căreia bursele „Sună clopoțelul pentru egalitatea de gen”, pentru a sărbători Ziua Internațională a Femeii. În martie 2019, un număr de 85 de burse au sunat clopoțelul pentru egalitatea de gen, o creștere importantă de la 33 de burse în urmă cu patru ani.

Din partea ANES, la eveniment, a participat doamna consilier superior Carmen Niculescu.

Galerie Foto