În perioada 4-9 martie, lect.univ.dr. Aurora Martin, expert al Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați – ANES, a participat la Women Economic Forum (WEF) 2020, care s-a desfășurat la Cairo Egipt, sub Înaltul Patronaj al Președinției Egiptului.
Cu această ocazie, ANES a primit o plachetă prin care National Council of Women din Egipt își arată aprecierea față de eforturile constructive și față de sprijinul acordat femeilor.
Totodată, Aurora Martin a primit un Premiu de Excelență și Recunoaștere, cea mai înaltă distincție pe care o acordă Guvernul egiptean (în care, prin Constituție, se impune, din 2019, o cotă de reprezentare de 25% femei – 8 femei ministre, la ora actuală). Conferința pe care a susținut-o a avut ca subiect Realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă prin SDG 5: Egalitatea de Gen.
La ceremonia de premiere a participat, din partea Ambasadei României la Cairo, domnul Marian Țăranu, șeful misiunii diplomatice a României în Egipt.
Women Economic Forum a fost inițiat în 2015 de Harbeen Arora, în India și se află deja la a 35-a ediție. Este pentru prima dată când ediția anuală a WEF are loc în afara Indiei și pentru prima dată când o astfel de manifestare internațională dedicată femeilor are loc în Orientul Mijlociu.
În 2019, WEF a lansat Mission Million 2022, o mișcare mondială, care urmărește să mobilizeze un million de femei care să se susțină una pe alta și, laolaltă, să apere și să promoveze drepturile femeilor. WEF 2022 se vă desfășură la New Delhi, fiind susținut de UN, și va fi cea de-a cincea conferință mondială a femeilor 5WCW, după cele organizate în Mexic în 1975, Copenhaga în 1980, Nairobi în 1985 și 4WCW Beijing 1995 (unde s-au reunit 12000 de femei din întreaga lume).
Dr. Harbeen Arora este fondatoarea și președinta ALL Ladies League (ALL) și a Forumului Economic al Femeilor (WEF), președinta fondatoare a Camerei de Comerț și Industrie a Femeilor din India (WICCI), profesoară universitară, antreprenoare, scriitoare. Pentru eforturile sale continue în direcția empowerment-ului feminin, a fost inclusă în lista celor 100 cele mai influente personalități ale lumii în 2019, alături de nume sonore ca Michelle Obama, Dalai Lama.
Dr. Harbeen Arora a fost cea care i-a înmânat premiile colegei noastre Aurora Martin, așa cum tot distinsa personalitate i-a înmânat, și anul trecut, la New Delhi, premiul “Women of the Decade for Security and Conflict Transformation”.

Galerie Foto