O întâlnire cu reprezentanții Poliției Române a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la sediul Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați. La aceasta au fost prezenți, din partea Poliției Române, domnul Vasile Armașu, comisar-șef, director, Direcția de Ordine Publică și dl. Dorin Fînaru, comisar-șef, sef serviciu, Direcția de Ordine Publică (IGPR), iar din partea Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), doamna Luminița Popescu, secretar de stat ANES și doamna Monaliza Cîrstea, director ANES.

În cadrul întâlnirii, tematica discuțiilor a cuprins o scurtă analiză a situației privind cazurile de violență domestică și influențele pe care pandemia de COVID-19 le-a avut asupra acestei problematici, precum și aspecte legate perspectiva monitorizării ordinelor de protecție prin dispozitive electronice.

Au fost abordate chestiuni specifice  privind continuarea acțiunilor comune  din cursul acestui an, cu accent pe  formarea polițiștilor și organizarea unor sesiuni pentru șefii de birouri din domeniul ordine publică, în cursul lunii iunie a.c., care vor fi orientate pe  interconectarea polițiștilor cu nevoile victimelor și cu serviciile sociale destinate victimelor violenței domestice, și, mai ales pe aspecte practice.

Galerie Foto