La sediul Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) a avut loc o întâlnire la care au participat domnul Alexandru Bologan, secretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, doamna Luminița Popescu, secretar de stat ANES și doamna Monaliza Cîrstea, director al Direcției pentru Prevenirea și Combaterea Violenței Domestice.

Întâlnirea a favorizat crearea unui dialog pozitiv și constructiv, prin intermediul căruia au fost identificate oportunități de promovare a acțiunilor comune și modalități de sprijin reciproc. Discuțiile s-au concentrat pe crearea unei viitoare strategii de promovare a serviciilor, proiectelor, programelor și a tuturor celorlalte acțiuni dedicate domeniului de prevenire și combatere al violenței domestice, dar mai ales a victimelor violenței domestice, în special în mediul online, violența cibernetică.

Principalele acțiuni ale colaborării vizează dezvoltarea unei aplicații interactive care să vină în sprijinul victimelor violenței domestice și realizarea unei platforme cu informații dedicate comunității de femei aflate la muncă în străinătate.

Având în vedere că inițiativele comune se concentrează pe procesul de digitalizare, se intenționează extinderea parteneriatului cu includerea sprijinului oferit de Autoritatea penru Digitalizarea României.

Galerie Foto