Astăzi, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați reprezentată prin secretarul de stat Aurelia Grațiela Drăghici, împreună cu Autoritate Națională pentru Persoanele cu Dizabilități, reprezentată prin președintele Adrian Vlad Chiotan și Asociația Active Watch reprezentată prin coordonatorul de proiect Ionuț Codreanu, au semnat Acordul de Parteneriat în vederea implementării proiectului ”Justice has no gender” JUST/2016/RGEN/WAVA/9941.
Acesta are ca obiectiv creșterea gradului de conșientizare în rândul a peste 15.000 de elevi români cu privire la efectele negative ale stereotipurilor de gen, față de persoanele cu dizabilități și/sau de etnie, în societatea românească.
Astfel, 650 de elevi din 26 de licee, în colaborare cu 26 de profesori, cu sprijinul experților implicați în proiect, vor fi împuterniciți să devină activiști sociali care vor dezvolta campanii în propriile licee pentru a reduce discriminarea și violența pe criterii de gen.
Valoarea totală a proiectului este de 224.616 eur din care 179.692,80 finanțare acordată de Comisia Europeană prin Directoratul General pentru Justiție și Consumatori.