ANES, în cooperare cu Ministerul Justiției și Securității Publice din Regatul Norvegiei, organizează în perioada 14-15 noiembrie 2018, la București, Conferința internațională “O voce comună către o lume fără violență bazată pe gen – mecanisme de intervenție și modele de bune practici privind violența bazată pe gen”.

Evenimentul se înscrie în dimensiunea de cooperare bilaterală dintre România și Regatul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian și vizează schimbul de bune practici și transferul de know-how între statele membre ale Uniunii Europene.

La Conferința internațională vor participa aproximativ 100 de persoane, în special reprezentanți ai instituțiilor Uniunii Europene și internaționale, reprezentanți ai parlamentelor, precum și reprezentanți guvernamentali ai administrației publice centrale si locale cu competențe specifice.

De asemenea, vor fi prezenți reprezentanți ai societății civile, experți și alți actori relevanți în domeniu. Țările cu abordare comună asupra problematicii pe care o reprezintă violența bazată pe gen, care sunt finanțate prin granturi SEE și fonduri Norvegiene nerambursabile, vor fi reprezentate în cadrul reuniunii rețelei Sinergy, care va avea loc în cea de-a doua zi a Conferinței.

Conferința va constitui un prilej de a transmite de la cel mai înalt nivel un mesaj de puternic angajament din partea României, în ceea ce privește eforturile continue și determinarea de a preveni și combate fenomenul violenței domestice și al violenței bazate pe gen, fiind un veritabil preambul din perspectiva agendei reuniunilor informale care vor fi organizate pe durata exercitării Președinției României la Consiliul Uniunii Europene UE – 2019.