ANES și Carrefour România luptă împotriva violenţei domestice

Astăzi, 14 noiembrie 2018, Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES), alături de Carrefour România, lansează Campania “Aplică pentru o viață nouă” care are drept scop promovarea numărului de urgență destinat victimelor violenţei domestice, precum și noi măsuri de sprijin cu acoperire la nivel național pentru victimele violenței domestice.
Astfel, ANES și Carrefour România sprijină promovarea numărului unic de urgenţă, apelabil gratuit la 0800 500 333 de către victimele violenței domestice. Lansat încă din luna noiembrie 2015 de către ANES, funcţional non-stop (24h/7 zile), numărul unic 0800 500 333 reprezintă un sistem de informare, îndrumare și consiliere telefonică pentru victimele violenței domestice. De asemenea, acest serviciu se adresează atât victimelor, cât și tuturor celor interesați în obținerea de informații relevante cu privire la fenomenul violenței domestice.
În același timp, un alt obiectiv al Campaniei îl reprezintă luarea de măsuri concrete care să susţină integrarea pe piaţa forţei de muncă a victimelor violenţei în familie, prin inițierea unui târg de job-uri destinat angajării acestora în toată reţeaua de magazine Carrefour din România.
Totodată, în noiembrie, Carrefour România introduce o linie exclusivă de pungi biodegradabile de culoare portocaliu în magazinele sale din țară, linie dedicata campaniei “Aplica pentru o viata noua”, fondurile strânse în urma vânzării acesteia urmând a fi direcționate către centrele destinate victimelor violentei domestice, conform parteneriatului încheiat cu ANES. Mai mult, toate hipermarketurile Carrefour vor găzdui locuri special amenajate unde clienții vor putea dona atât produse alimentare, cât și igienico-sanitare pentru acest tip de servicii sociale.

GALERIE FOTO