Astăzi, 29 octombrie, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați a organizat seminarul cu tema „Împuternicirea Economică a Femeii și Reducerea Discriminării de Gen în Mediul de Afaceri”.

Evenimentul s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Casei Regale a României, conferit de către Alteța Sa Regală Principesa Maria, prezentă la eveniment și în parteneriat cu Muzeul Municipiului București și Professional Women’s Network România, organizație relevantă pentru mediul de afaceri din perspectiva de gen, condusă de către doamna Virginia Oțel.

Demersul s-a subscris în direcția promovării principiului egalității de șanse între femei și bărbați, ca valoare fundamentală a democrației sociale, în toate domeniile vieții publice: educație, sănătate, piața muncii, antreprenoriat, leadership.

Din perspectiva promovării antreprenoriatului feminin, seminarul și-a propus să aducă în atenție preocuparea Guvernului României privind instituirea unui mediu de afaceri durabil și competitiv pentru promovarea femeilor în afaceri și în poziții de conducere.

La eveniment au participat secretari de stat, președinți de companii, manageri de instituții publice și private, directori precum și alți actori relevanți pentru tema propusă.

Au susținut alocuțiuni în deschidere Grațiela Drăghici, secretar de stat al Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, Oana-Elena Pintilei, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Paula-Marinela Pîrvănescu, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Virginia Oțel, Președinte al Professional Women’s Network Romania.

A urmat ceremonia de acordare a Diplomelor de „Ambasador onorific al egalității de șanse” conducătorilor de instituții publice și private, bărbați relevanți pentru promovarea egalității de șanse în mediul de afaceri, în acord cu dezvoltarea Campaniei Globale #HeForShe, la care România a aderat și în raport de care și-a asumat împreună cu partenerii relevanți la nivel național, celebrați astăzi, promovarea femeilor în antreprenoriat și poziții de leadership.

În cadrul seminarului secretarul de stat al ANES, Grațiela Drăghici, a prezentat politicile publice dezvoltate de ANES în baza Programului de Guvernare.

De asemenea, secretarul de stat  pentru mediul de afaceri, comerț şi antreprenoriat, Paula-Marinela Pîrvănescu, a prezentat principalele programe și măsuri cu accent pe „Start-Up Nation” și „Femeia Manager”.

Ulterior reprezentantele Professional Women’s Network Romania și ale Bursei de Valori București au prezentat modelele de bună practică, precum și principalii piloni care vizează Strategia privind promovarea femeilor în mediul de afaceri.