Astăzi, secretarul de stat al ANES, Grațiela Drăghici, a participat la evenimentul organizat de MAE cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Francofoniei precum și aniversării a 25 de ani de la aderarea României la mișcarea francofonă.

Acțiunea a avut ca scop evidențierea demersurilor constante ale țării noastre în direcția promovării valorilor comune francofone, prin care astăzi România deține din această perspectivă statutul de țară cu relevanță majoră în regiune.

ANES apreciază că viitorul Francofoniei și al spațiului economic francofon nu poate fi conceput fără recunoașterea și promovarea perspectivei de gen în toate domeniile vieții sociale.

În acest context, Conferința Internațională a Femeilor Francofone organizată la București în anul 2017, la buna desfășurare a căreia a contribuit și ANES, fapt evidențiat în cadrul conferinței de astăzi, a reprezentat o oportunitate pentru reafirmarea valorilor comune ale statelor francofone pentru împuternicirea economică a femeilor francofone și pentru schimbul de bune practici și de informații materializate prin crearea „Rețelei femeilor francofone antreprenor”.

GALERIE FOTO