Pandemia de COVID-19 a adus, în acest an, provocări la care mulți dintre noi nu ne-am fi așteptat vreodată. A fost un an în care am învățat să apreciem importanța solidarității și a precauției.

Factorul uman joacă un rol vital în combaterea pandemiei – de la cadre medicale, la autorități locale, servicii sociale –  întreaga administrație publică a înțeles că pentru a trece peste această perioadă este nevoie de un efort conjugat.

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați a ocupat locul al doilea în Competiţia celor mai bune practici în administraţia publică din România. Campania noastră a de interes public privind promovarea liniei naționale telefonice gratuite cu nr. unic 0800 500 333 a fost considerată Bună Practică în cadrul Ghidului elaborat pentru această compeție.

În cadrul campaniei, am realizat și difuzat un mesaj de interes public privind promovarea liniei naționale telefonice gratuite destinate victimelor violenței domestice, discriminării pe criteriul de sex și traficului de persoane, care funcționează la nivelul ANES, cu program continuu, 24 h/24h, 7 zile din 7, cu nr. unic 0800 500 333, venind în sprjinul tuturor femeilor aflate în dificultate.

Ghid de bune practici pentru gestionarea situațiilor de criză în pandemie