Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați este alături de miile de femei din România, care, în aceste momente dramatice pentru întreaga omenire, se află pe teritoriile altor state afectate de Covid – 2019.

Ne gândim cu empatie la dumneavoastră, femei care munciți ca ingrijitoare și care, odată cu moartea persoanelor pe care le aveați în grijă, v-ați pierdut nu numai locul de muncă, dar și dreptul de a locui, riscând totodată să fiți infectate!

De asemenea, suntem preocupați pentru dumneavoastră, femei românce care lucrați în agricultură, fiind constrânse să trăiți în locuințe comune, fară posibilitatea de a răspunde nevoii de izolare și protecție!

Împărtășim aceleași gânduri de empatie și pentru dumneavoastră, dragi studente, masterande, doctorande, cercetătoare, asistente medicale sau sociale, doctorițe, profesoare, scriitoare, jurnaliste, artiste, mediatoare culturale, femei cu alte profesii pe care le exercitați cu dedicație, atât în beneficiul țării care vă găzduiește, cât și al României!

Dat fiind faptul că vă aflați pe teritoriul altor state, vă adresăm îndemnul de a respecta cu strictețe recomandările impuse la nivelul statului de reședință și de a vă adresa Consulatului României din țara în care vă aflați pentru orice situație dificilă în care autoritățile române vă pot oferi îndrumare și sprijin.

MESAJ DE MAXIMĂ IMPORTANȚĂ: Dacă sunteți în străinătate și doriți să aflați informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID-19 (Coronavirus), puteți apela numărul de telefon:+4021.320.20.20 din orice rețea, cu tarif normal, 24 de ore din 24. Linia telefonică este destinată strict informării cetățenilor și nu este un număr de urgență!

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români aflați în situații dificile:

– să contacteze misiunea diplomatică sau oficiul consular din statul în care se află:

www.mae.ro/romanian-missions sau să apeleze numărul de telefon 00 40 21 431 20 59 pentru notificarea prezenței în statele în care se află la acest moment și comunicarea datelor de contact.

Pe site-ul www.mae.ro puteți găsi atenționări de călătorie:

Informații cu privire la măsurile adoptate de statele europene în contextul evoluției epidemiei de infecție cu COVID-19

Informații cu privire la alertele de călătorie pentru alte state

Informații actualizate cu privire la localitățile/regiunile pentru care se instituie măsura carantinei instituționalizate sau autoizolării.

Detalii suplimentare:

site-ul Ministerului Afacerilor Externe, unde pot găsi contactele necesare și actualizarea măsurilor ce se impun http://www.mae.ro

comunicatele legate de condițiile întoarcerii în țară, atenționări de călătorie din 19.03.2020 http://www.mae.ro/node/51986

și din 20.03.2020 http://www.mae.ro/node/52019 si http://www.mae.ro/node/52020

măsurile care se aplică din 15 martie 2020 http://www.mae.ro/node/51951

8 întrebări frecvente publicate în data de 01.03.2020 http://www.mae.ro/node/51818