15.11.2017

Secretarul de stat al ANES, Aurelia Grațiela Drăghici a participat astăzi la „Conferința de închidere a programelor implementate de Ministerul Justiției în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014”.

Aurelia Grațiela Drăghici a subliniat importanța granturilor norvegiene în implementarea de proiecte pentru reducerea disparităților sociale și economice dintre România și Norvegia.

Secretarul de stat a mai arătat că pentru Guvernul României, implicit și pentru ANES, îmbunătățirea gradului de absorbție a fondurilor europene nerambursabile reprezintă o prioritate, aspect evidențiat și în Programul de Guvernare 2017-2020.

„O cooperare activă între România și Norvegia va contribui cu siguranță la asigurarea unei Europe mai stabile, pașnice și prospere, pe baza unei bune guvernări, pe baza instituțiilor democratice, printre care se situează și ANES, pe baza respectării drepturilor omului și dezvoltării durabile și, nu în ultimul rând, pe baza egalității de șanse între femei și bărbați”, a spus secretarul de stat, Aurelia Grațiela Drăghici în închiderea alocuțiunii.

GALERIE FOTO