3 noiembrie 2017

Comunicat de presă

 Sute de demnitari și de delegați din statele francofone s-au reunit în perioada 1-2 noiembrie, la București, pentru a discuta despre participarea femeilor la viața economică.

Dezbaterile s-au axat pe contribuțiile femeilor în viața economică, în domeniul cercetării și al inovării, temele dezbătute fiind: „Drepturile femeii și accesul pe piața muncii”, „Inovație și antreprenoriat feminin” și „Leadership-ul femeilor în guvernanța economică”.

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, prezentă în deschiderea Conferinței Femeilor Francofone, a prezentat prioritățile Guvernului României privind promovarea perspectivei de gen, făcând referire la profesia de expert în egalitate de șanse.

Demnitarul a precizat că 70% dintre cele 1.680 de instituții publice centrale și locale din România vor avea, până în anul 2020, experți sau tehnicieni în domeniul egalității de șanse, în acest sens urmând să fie organizate cursuri de formare pentru experți și tehnicieni în domeniul egalității de șanse, în întreaga țară.

Secretarul de stat al Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), Grațiela Drăghici, a arătat progresele înregistrate în promovarea perspectivei de gen, prin politicile publice asumate de Guvernul României, precum și stadiul angajamentelor implementate în cadrul Campaniei UN Women „HeForShe”.

Pe parcusul celor două zile, secretarul de stat al ANES, Grațiela Drăghici a avut o serie de întâlniri bilaterale cu ministrul pentru Egalitate de Șanse, Dezvoltarea Copilului, Asistență Socială și Familie al Republicii Mauritius, Fazila Jeewa-Daureeawoo, cu secretarul de stat pentru Egalitate de Șanse din Franta, Marlene Schiappa, precum și cu directorul Biroului Regional pentru Europa Centrală și de Est al UNFPA, Allana Armitage.

Conferința Internațională a Femeilor Francofone a fost organizată de Ministerul Afacerilor Externe în colaborare cu Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, sub înaltul patronaj al Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, şi în prezenţa Secretarului General al Organizației Internaționale a Francofoniei, doamna Michaëlle Jean.

Serviciul Comunicare și Mass-Media

 Discursul în limba franceză al secretarului de stat al ANES, Grațiela Draghici din Sesiunea Plenară poate fi vizualizat aici.

GALERIE FOTO