Dezbaterea cu tema: ”VIOLENCES DOMESTIQUES: PERSPECTIVES FRANCO-ROUMAINES”, 3 decembrie 2018

În data de 3 decembrie a.c., Ambasada Franței, reprezentată de Excelența Sa Ambasadorul Michèle Ramis, în colaborare cu ANES, reprezentată de secretarul de stat Grațiela Drăghici, și în prezența Alteței Sale Regale Principesa Maria, a organizat dezbaterea cu tema: ”VIOLENCES DOMESTIQUES: PERSPECTIVES FRANCO-ROUMAINES”.

Evenimentul a fost organizat în marja celor „16 Zile de Activism împotriva Violenței de Gen” și în baza „Declarației de Intenție” semnată între cele două instituții, cu scopul organizării de acțiuni comune pentru promovarea egalității de gen și pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, din perspectiva implementării Agendei 2030 și a prevederilor Convenției de la Istanbul.

La eveniment au participat reprezentanți ai magistraturii, parlamentului, organizațiilor non-guvernamentale, diplomației și culturii.

Dezbaterea care a fost centrată pe reglementările legislative, mecanismele și instrumentele dezvoltate de Guvernul României pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, a urmat prezentării peliculei „Jusqu’à la Garde”, un lung metraj oferit de TV 5 Monde, un film cu un mesaj puternic legat de efectele fenomenului de violență în familie.

Cynthia Loris, artist, victimă a violenței domestice, un exemplu de curaj, a transpus trăirile și traumele suferite în lucrări prezentate la eveniment, care ulterior vor putea fi privite timp de două zile la Palatul Parlamentului.