Doamna Mihaela Andreianu, Secretar de Stat la ANES a avut prilejul să fie mai aproape de oameni prin intermediul Radio România Antena Satelor, la emisiunea „Viața la țară!”, realizată de către doamna Tatiana Mircea, marți, 25.02.2020. În dialogul cu radioascultătorii, Secretatul de Stat a lămurit aspecte legate de violența domestică.

A evidențiat pașii pe care este nevoie să îi facă victima pentru a ieși din situația de violență domestică și să se proteja de agresor.

De asemenea, doamna Mihaela Andreianu a subliniat faptul că, la nivel național, România, se confruntă zilnic cu situații de violență domestică, sub toate formele – de la cea fizică, la cea psihologică sau economică. Domnia sa s-a bucurat de interesul radioascultătorilor față de mijloacele și metodele existente la nivel național prin care poate fi ajutată femeia agresată.

Doamna secretar de Stat a insistat ca victimele și cetățenii care sesizează situații de violență domestică să aibă încredere în autorități. De asemenea, să apeleze cu încredere la sprijinul și consilierea oferite de către specialiștii Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse, sunând la linia telefonică gratuită, oferită non-stop, la numărul 0800 500 333. Pentru situațiile urgente, se recomandă ca cetățenii să sune imediat la 112 și să solicite ajutorul autorităților.

Orice femeie agresată poate fi ajutată și salvată împreună cu copiii dacă are curajul să vorbească și să ceară ajutorul, chiar și în miez de noapte!

Vă invităm să urmăriți emisiunea și să o distribuiți tuturor pentru că, doar prin oameni, informația poate să ajungă la cei care se află într-o situație de violență domestică și se pot salva vieți!