Secretarul de stat al Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), Grațiela Drăghici, a participat în data de 20.07.2017, la evenimentul organizat la Institutul Cervantes, în parteneriat cu Rețeaua pentru Prevenirea și Combaterea Violenței Împotriva Femeilor și Ambasada Spaniei.

Evenimentul a avut loc cu ocazia lansării Studiului exploratoriu cu privire la implementarea ordinului de protecție și a prevederilor referitoare la violența în familie în perioada 2012-2014 și a altor măsuri și servicii în sprijinul victimelor.

Grațiela Drăghici a salutat rezultatele prezentate și a apreciat că datele furnizate reprezintă un reper de orientare pentru măsurile și acțiunile viitoare în domeniul îmbunătățirii instrumentelor legislative, metodologiilor, procedurilor și mecanismelor cu privire la managementul integrat al cazurilor de violență domestică.

Evenimentul a vizat și un segment de dezbatere, la care au intervenit reprezentanți ai societății civile, ai instituțiilor cu atribuții în domeniu, parlamentari, juriști, precum și reprezentanți ai presei.

ANES mulțumește doamnei Mihaela Săsărman pentru invitație și pentru transferul foarte util de informații.

Totodată, ANES mulțumește Excelenței sale, domnului ambasador Ramiro Fernández-Bachiller pentru sprijin și deschiderea spre susținerea tuturor acțiunilor centrate pe domeniul prevenirii și combaterii violenței domestice, Spania reprezentând un model de bună practică în acest domeniu.