În data de 5 decembrie a.c., secretarul de stat al ANES, Grațiela Drăghici, a prezidat Reuniunea comună lărgită a Comitetului Interministerial pentru Prevenirea și Combaterea Violenței Domestice și a Comisiei Naționale în domeniul Egalității de Șanse între Femei și Barbati.

La reuniune au participat membrii celor două organisme, alaturi de care au fost prezenți secretarul general adjunct al Ministrului Muncii și Justiției Sociale, Daniela Moroșanu, președintele Comisiei de Politică Externă a Camerei Deputaților, Rozalia Biró, deputatul Alina Teiş și secretarul de stat din cadrul Secretariatului General al Guvernului, Oana Elena Pintilei.

În marja celor  “16 ZILE DE ACTIVISM IMPOTRIVA VIOLENTEI DE GEN”, este de datoria întregii comunități internaționale, a guvernelor, organizațiilor non-guvernamentale și a tuturor actorilor relevanti în domeniu să se așeze la masă și să propună soluții, pentru a da răspunsuri unitare și coerente fenomenului.

În acest sens, Reuniunea a constituit o oportunitate pentru a prezenta membrilor si invitaților politicile publice promovate de guvern, reglementările legislative, mecanismele și instrumentele inițiate și dezvoltate de ANES/MMJS, în baza obiectivelor asumate prin Programul de Guvernare, Cap. „Respect si demnitate pentru femei”.

Discuțiile s-au purtat pe cei doi piloni ai Strategiei naționale privind promovarea egalitații de șanse și de tratament între femei și bărbați și prevenirea și combaterea violenței domestice pentru perioada 2018-2021 și în acest context reprezentanții instituțiilor au venit cu o serie de propuneri, care urmează a fi centralizate, analizate și inserate în proiectele viitoare ale ANES.

 

Galerie