S-a încheiat oficial Campania celor 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor, perioadă în care ANES a desfășurat evenimente și activități zilnice pentru prevenirea și combaterea acestui flagel.

Această Campanie a debutat pe data de 25 noiembrie 2020, mai exact, Ziua Internațională pentru eliminarea violenței asupra femeilor, zi în care toate instituțiile guvernamentale și-au conjugat eforturile pentru îndeplinirea acestei nobile misiuni. Culoarea portocaliu a fost aleasă de ONU ca simbol oficial pentru marcarea acestei zile, pentru că semnificația ei se referă la un viitor optimist. Aproape toate insituțiile cu activități în domeniu și-au iluminat clădirile și site-urile în această culoare pentru a-și exprima angajamentul ferm față de necesitatea eliminării tuturor formelor de violență și a violenței împotriva femeilor.

Prin solidaritatea manifestată, le-a fost insuflată supraviețuitoarelor fenomenului de violență domestică încrederea necesară de a-și împărtăși experiențele. În seria de articole”Ne putem regăsi pe noi. Regăsim speranța!”au fost prezentate testimoniale din viața lor personală și prin acest gest de înaltă sensibilitate, am putut deveni cu toții martori la poveștile femeilor care au reușit să își ia viața înapoi și să devină independente.

Pentru a crește vizibilitatea asupra fenomenului violenței domestice, reprezentanții ANES au participat la interviuri pentru diferite canale de televiziune și radio (TVR1, PrimaTV, Marius Tucă Show,  Antena Satelor – Radio România). Pentru conștientizarea și informarea publicului ne-au fost aproape în demersurile noastre: IKEA România, Fotbal Club Carmen și ONG-uri.

Campania celor 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor s-a încheiat pe data de 10 decembrie. Aceasta este Ziua Drepturilor Omului și subliniază mai profund decât oricând că toți oamenii au aceleași drepturi, indiferent de rasă, sex, culoare, limbă, religie, origine sau orice alt tip de împrejurări. Pentru a întări importanța acestei zile, ANES a realizat un mesaj comun cu Ambasada Suediei, dar și cu UNICEF România.