În vederea consolidării colaborării dintre Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați și organizațiile neguvernamentale care reprezintă românii din Diaspora, doamna Luminița Popescu, secretar de stat ANES a dat curs unei întâlniri cu doamna Nicoleta Apopei, director al Centrului de Studii, Koinè Europe, Lecce, Italia.

Doamna Nicoleta Apopei are o impresionantă carieră, încărcată de activități și proiecte realizate în sprijinul categoriilor vulnerabile: tineri și femei, în spcial de cetățenie română, aflați în Italia. Prin intermediul asociației pe care o conduce, implementează cu success cursuri de instruire/recalificare pentru femei și pentru tinere studente sau absolvente de liceu. Cursurile au ca scop împuternicirea femeilor de cetățenie română aflate în Italia, prin ușurarea procesului de integrare în societate, dar și prin dobândirea unei noi perspective asupra vieții. De asemenea, tinerii sunt încurajați și sprijniți financiar să urmeze cursurile unei facultăți.

În cadrul discuțiilor a fost exprimată dorința de a deschide o filială a asociației și în România, care să asigure pregătirea profesională a persoanelor care vor să plece la muncă în Italia.

În acest sens, doamna Luminița Popescu a asigurat că acordă o atenție sporită problematicii vulnerabilităților la care sunt expuse femeile aflate în diaspora și importanței respectării drepturilor lor fundamentale. În cadrul întâlnirii, doamna Luminița Popescu și-a manifestat întreaga deschidere pentru a sprjini demersurile viitoare ale asociatei.

Galerie Foto