Doamna Luminița Popescu, Secretar de stat, a avut o întâlnire la sediul ANES pe tema introducerii perspectivei de gen în Transporturi, prilejuită de implementarea proiectului european TInnGo, ,,Transport Innovation Gender Observatory”, proiect aflat în coordonarea Universității Coventry din Marea Britanie, la care participă un consorțiu format din reprezentanți din 13 state europene, printre care și România, reprezentată prin organizația de cercetare Integral Consulting R&D (InteCO). La întâlnire au participat domnul Dan Caraman, director general al InteCO și domnul  Ștefan Roșneanu, Consilier al Secretarului de Stat Ionel Scrioșteanu din Ministerul Transporturilor.

Proiectul TInnGO are ca obiectiv creșterea nivelului de cunoaștere în legătură cu abordarea perspectivei de gen ca instrument de facilitare a dezvoltării unei mobilități inteligente, în contextul provocărilor contemporane ale evoluției ecosistemului de transport. Proiectul își propune să creeze un know-how inovativ, pe baza unei strategii transformatoare și a unui concept inclusiv în sprijinul dezvoltării mobilității inteligente sustenabile.

În cadrul proiectului se va dezvolta o analiză pe baza experiențelor femeilor antreprenori / lideri în domeniul transportului inteligent pentru a elabora programe, a dezvolta mentorate și a crea o rețea de noi lideri în domeniu. În TInnGO HUB și TInngIdLab, în colaborare cu partenerul Municipalitatea Alba Iulia se vor testa și analiza, împreună cu stakeholder-ii rezultatele cercetărilor din proiect.

În procesul dezvoltării sistemului de transport și a mobilitații inteligente în sensul integrării perspectivei de gen, ANES va încuraja și susține un dialog permanent cu autorităţile centrale și locale și pentru implicarea și participarea pro-activă a stakeholder-ilor.

Galerie Foto