O întâlnire cu reprezentanții Poliției Române a avut loc astăzi, 21 ianuarie 2021, la sediul Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați. La aceasta au fost prezenți, din partea Poliției Române, domnul Dorin Fînaru, comisar-șef, Direcția de Ordine (IGPR) și domnul Mihai Venea, comisar-șef, adjunct  șef secție, Secția 2 Poliție, iar din partea Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), doamna Luminița Popescu, secretar de stat ANES și doamna Monaliza Cîrstea, directoare ANES.

În cadrul întrevederii, tematica discuțiilor a cuprins o scurtă analiză a situației privind emiterea ordinelor provizorii pe anul 2020, a cazurilor de violență domestică și a influențelor pe care pandemia de COVID-19 le-a avut asupra acestei problematici.

De asemenea, s-a discutat despre acțiunile comune care vor fi realizate în cursul anului 2021, cu accent pe  formarea polițiștilor și organizarea unor sesiuni (aprox. 500 de persoane), începând cu luna februarie, care vor fi orientate pe  interconectarea polițiștilor cu nevoile victimelor și cu serviciile sociale destinate victimelor violenței domestice.

Galerie Foto