Săptămâna aceasta a avut loc întâlnirea dintre doamna Melania Medeleanu, personalitate publică și fondatoare a Asociației ”Zi de Bine” și reprezentanții Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), respectiv, doamna Luminița Popescu, secretar de stat și doamna Monaliza Cîrstea, director ANES.
Doamna Melania Medeleanu a prezentat noua campanie caritabilă numită ”Noiembrie – Iubirea care bate la ochi”.
Scopul acestei inițiative este ca, în luna noiembrie, să încurajeze oamenii să își doneze ziua de naștere pentru ca femeile, care sunt sau au fost victime ale violenței domestice să aibă un plus de siguranță în viețile lor. În cadrul campaniei, 1000 de femei, victime ale violenței domestice, vor avea acces la MINERVA, un dispozitiv mascat într-un pandantiv tip bijuterie, care le ajută să apeleze rapid la 112 dacă agresorul încalcă ordinul de protecție sau dacă victima se află într-o situație imediată de risc.
Întâlnirea a favorizat crearea unui dialog pozitiv și constructiv, prin intermediul căruia au fost identificate oportunități de promovare a acțiunilor comune, realizate de Asociația ”Zi de Bine” și de către ANES, dar și modalități de sprijin reciproc.
Cu acest prilej, dată fiind experiența doamnei Melaniei Medeleanu de aprox.20 de ani în domeniul comunicării și mass-media, ANES, a solicitat sprijinul în ceea ce privește identificarea unor noi metode de promovare a serviciilor sociale și a mijloacelor de ajutor dedicate victimelor violenței domestice, discriminării pe criteriul de sex și traficului de persoane, cu scopul de a facilita accesul acestora la informații cu referire la HELPLINE-ul gratuit, cu nr. unic la nivel național 0800-500-333, cu program non-stop.
De asemenea, importantă este diseminarea informațiilor legate de serviicile sociale pentru victimele violeței domestice, precum cele 42 de locuințe protejate din toate județele și serviciile complementare acestora, precum consiliere vocațională și grupuri de suport psihologic. Doamna Melania Medeleanu și-a exprimat sprijinul cu privire la preluarea și diseminarea mesajului cu aceste informații.
”Zi de bine” este o asociație non-guvernamentală cu misiune nobilă, care se prezintă conform descrierii: ”În fiecare lună, peste 1.5 milioane de români își sărbătoresc ziua de naștere sau de nume. Cum ar fi dacă 1.500.000 de oameni care vor să se implice în ceva și nu știu de unde să înceapă s-ar folosi de ziua lor pentru a face acel ceva care le mișcă sufletele și le dă un sens?”. Astfel, misiunea acesteia are în vedere 12 cauze sociale, câte una pentru fiecare lună a anului, iar fiecare dintre cele 12 proiecte se adresează unei comunități. Acestea se implementează în maximum 30 de zile și se finanțează din banii donați de către sărbătoriții lunii respective.

Galerie Foto