22 noiembrie 2017

Comunicat de presă

În perioada 20 – 21 noiembrie 2017, o delegație a Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați condusă de secretarul de stat Aurelia Grațiela Drăghici a participat la evenimentul anual organizat de prim-vicepreședintele Comisiei Europene domnul Frans Timmermans: „Colloquium on Fundamental Rights in Brussels”.

Tema propusă pentru acest an: „Women’s Rights in Turbulent Times” a avut drept logo/motto #EU4woman.

Reuniunea a debutat cu Sesiunea Plenară la care au participat reprezentanți ai guvernelor statelor membre UE, ai instituțiilor europene , organizațiilor internaționale si ONG-urilor, cărora li s-a alăturat personalul din mediul academic, cultural și media, relevant în domeniu.

Cu această ocazie, secretarul de stat al ANES a salutat oportunitățile dialogului deschis și constructiv la cel mai înalt nivel al UE, în măsură să evidențieze progresele precum și provocările și dificultățile cu care spațiul european continuă să se confrunte, din perspectiva drepturilor fundamentale ale femeilor.

Totodată, a reafirmat sprijinul României privind ratificarea de către UE a Convenției de la Istanbul, având certitudinea că acest demers politic comun va asigura consolidarea cadrului juridic al UE și implementarea unor politici coerente privind combaterea violenței domestice.

Panelurile de dezbatere ce au urmat Sesiunii Plenare au avut ca scop creșterea capacității colective în cadrul UE pentru abordarea integrată a perspectivei de gen.

GALERIE FOTO