42 de locuinţe protejate pentru victimele violenţei domestice, câte una în fiecare judeţ, se deschid, începând cu luna martie a acestui an, a informat, într-un interviu acordat AGERPRES, doamna Mihaela Andreianu, Secretar de stat la Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES).

Serviciile oferite prin locuințele protejate vor fi acordate în mod gratuit, prin proiectul “Venus – Împreună pentru o viaţă în siguranţă!”, derulat prin Programul Operaţional Capital Uman. Alături de cazare, victimele vor beneficia de consiliere psihologică – programe specifice de asistenţă psihologică şi dezvoltare personală, pentru a depăşi trauma – şi de consiliere pentru orientare vocaţională, formare profesională şi inserţie socială şi profesională.

Intrați pe www.anes.gov.ro și sunați la linia telefonică Non Stop Gratuită 0800500333 a ANES pentru a afla cum puteți să ieșiți dintr-o situație de violență domestică și să primiți tot sprijinul de care aveți nevoie pentru a reveni la o viață normală

.Interviu integral AGERPRES