29 noiembrie 2017

Comunicat de presă

Pe data de 29 noiembrie 2017 secretarul de stat al ANES, Grațiela Drăghici, a convocat și a condus prima reuniune, din actualul mandat guvernamental, a Comitetului Interministerial pentru Prevenirea și Combaterea Violenței în Familie, organism consultativ care își propune să genereze o platformă de dialog și de dezbatere pentru identificarea celor mai bune soluții în implementarea politicilor publice pe domeniu, în acord cu Convenția de la Istanbul.

Evenimentul s-a desfășurat la Parlamentul României și a fost organizat cu sprijinul Comisiei pentru Egalitatea de Șanse din Senat.

Având în vedere că această reuniune a avut loc în perioada celor „16 zile de activism împotriva violenței de gen”, s-a optat pentru o formulă lărgită de participare.

Astfel, alături de membrii Comitetului au fost prezenți parlamentari, reprezentanți ai asociațiilor profesionale, ai ONG- urilor și sindicatelor.

În deschidere, secretarul de stat al ANES a prezentat membrii Comitetului și invitații, precum și principalele direcții de acțiune propuse, pe palierul executiv și legislativ.

Discuțiile au continuat cu intervențiile reprezentanților ministerelor și ale invitaților, fiind unanim exprimată deschiderea și sprijinul pentru obiectivele specifice asumate și pentru măsurile propuse.

GALERIE FOTO