Pe data de 9 mai 2019, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), reprezentată de doamna Secretar de stat Grațiela Drăghici, împreună cu Federația Română de Lupte (FRL), reprezentată de domnul Secretar General Alin Grigore, au marcat Săptămâna egalității de șanse între femei și bărbați, în deschiderea Turneului Internațional de Lupte Cadeți, organizat la București.

Cu această ocazie, ANES a mulțumit FRL pentru implicarea în lupta pentru combaterea stereotipurilor de gen prin activitățile derulate în ultimii doi ani, de când a fost semnat între cele două entități Protocolul de colaborare în domeniul promovării principiului egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați.

Doamna Grațiela Drăghici a menționat încă o dată faptul că egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați reprezintă o valoare fundamentală promovată de Guvernul României, atât prin programele sale cât și prin activitatea depusă în acest sens pe parcursul întregului mandat, de doamna Prim Ministru Viorica Dăncilă.

Secretarul de stat al ANES a salutat rezultatele foarte bune obținute de luptătoarele românce în ultimii doi ani și a remarcat împărțirea în mod egal ambelor sexe a medaliilor obținute de sportivii români la Campionatul European de Lupte Seniori 2019, organizat recent în România, după 40 ani, la care fetele și băieții au obținut fiecare câte 1 medalie de argint și 1 de bronz.

În anul 2018, FRL a adus o serie de modificări Statutului propriu, cea mai importanta din punct de vedere al egalității de șanse între femei si bărbați fiind introducerea unui membru de sex feminin cu drept de vot in Biroul federal. Membra acestui Birou federal este dna Filip Georgiana.
De ani de zile, medicul FRL, doamna Limona Adriana, este una dintre cele mai apropiate de sportivi, oferindu-le acestora cele mai bune tratamente si metode de refacere.
La Turneul International de Lupte Cadeti 2019 participa peste 400 sportivi, fete si baieti, din 23 tari.

Totodată a fost agreată de ambele părți, semnarea pentru o perioadă de 2 ani, a unui nou Protocol de colaborare în domeniul promovării principiului egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați.

GALERIE FOTO