Pe data de 18 decembrie a.c., la invitația președintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, Secretarul de stat al ANES, Grațiela Drăghici, a participat la Conferința Județeană cu tema „ÎMPREUNĂ ÎMPOTRIVA VIOLENȚEI DOMESTICE”.
Evenimentul a reprezentat o oportunitate pentru prezentarea reglementărilor legislative, mecanismelor, instrumentelor și serviciilor sociale promovate de către ANES prin MMJS, în acord cu obiectivele specifice din Programul de Guvernare – Capitolul Politici Publice în Domeniul Muncii și Justiției Sociale – Subcapitolul „Respect și demnitate pentru femei”.
În cadrul discuțiilor accentul a fost pus pe Proiectul Venus – “Împreună pentru o viață în siguranță”, proiect național care vizează înființarea, prin Programul Operațional Capital Uman, a “REȚELEI NAȚIONALE INTEGRATE DE LOCUINȚE PROTEJATE” pentru victimele violenței domestice.
La eveniment au participat Prefectul Județului Prahova Mădălina Lupea, Vicepreședinte Consiliul Județean Ludmila Sfîrloagă, Directorul DGASPC Prahova, Inspectorul Șef al IPJ Prahova care, de asemenea, au prezentat aspecte relevante pentru domeniul prevenirii și combaterii violenței domestice la nivelul județului.
Au fost prezenți la conferință, directori, șefi de instituții ai autorității publice locale, consiliul județean, primăriilor, precum și organizații non – guvernamentale relevante în domeniu.