Secretarul de stat al ANES, Grațiela Drăghici, a participat la deschiderea oficială a Conferinței Internaționale  a UN Youth Romania – BISMUN 2018, organizată sub înaltul patronaj al Ministerului Afacerilor Externe și în parteneriat cu ANES.

Evenimentul s-a desfășurat la Palatul Parlamentului, cu participarea a peste 250 de tineri din 14 țări și în prezența unor înalți oficiali ai ambasadelor, organizațiilor internaționale ONU – OIF și ai Guvernului României.

În discursul de deschidere, secretarul de stat al ANES a salutat activitatea asociației, precum și înaltul nivel de organizare a conferinței și a prezentat principalele instrumente legislative și mecanisme interinstituționale prin care Guvernul României, prin ANES, structurează și promovează politici publice din domeniul perspectivei de gen, în acord cu ODD5 din Strategia de Dezvoltare Durabilă – AGENDA 2030.

La final, în contextul prezentării angajamentelor asumate de România prin aderarea la campania #HeForShe, inițiată de UN WOMEN în anul 2015, au fost oferite diplome de “Ambasador al egalității de șanse“ pentru promovarea, pe mai departe, a perspectivei de gen în rândul tinerilor.

GALERIE FOTO