Secretarul de stat al ANES, Grațiela Drăghici, a primit astăzi vizita ambasadorului Regatului Unit al Norvegiei la București, Excelența Sa, Lise Kleven Grevstad.

Cu această ocazie, secretarul de stat al ANES a mulțumit pentru sprijinul oferit de Excelența Sa și de Norvegia pentru cooperarea activă și eficientă dintre cele două țări, având în vedere cei peste 10 ani de colaborare în dezvoltarea unor proiecte și politici publice prin Mecanismul Financiar Norvegian.

Cei doi oficiali au discutat și despre inițiativele legislative ale MMJS/ANES privind promovarea perspectivei de gen și prevenirea și combaterea violenței domestice, precum și despre mecanismele interinstituționale dezvoltate de ANES și a importanței grantului norvegian, în cuantum de 2,5 milioane de euro, pentru implementarea prevederilor Convenției de la Istanbul și dezvoltării unor noi tipuri de servicii sociale în domeniu.

La final, ambasadorul Regatului Unit al Norvegiei la București a apreciat acțiunile ANES, instrumentele legislative nou create și a subliniat că este nevoie de continuarea colaborării strânse dintre ANES și Ambasada Norvegiei, precum și cu Rețeaua Femeilor Ambasador din România.

GALERIE FOTO