12.12.2017

Pe data de 11 decembrie, Ambasada Franței, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse și Institutul Cultural Român a organizat Seminarul Internațional cu tema „Voir, nommer, éliminer les violences contre les femmes”.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Universității de Arhitectura Ion Mincu și a fost găzduit de Excelența Sa, doamna ambasador Michèle Ramis.

Organizată în marja celor „16 zile de activism împotriva violenței domestice” reuniunea s-a bucurat de o largă participare a ambasadelor, societății civile, reprezentanților instituțiilor publice și a unui public tânăr.

În intervenția sa, secretarul de stat al ANES Grațiela Drăghici a prezentat politicile publice promovate de guvern, inițiativele legislative în domeniu, precum și obiectivele specifice cuprinse în Programul de Guvernare la Capitolul „Respect și demnitate pentru femei”.

Totodată, a avut loc un transfer de know-how prin prezentarea modelelor din statele reprezentate de Excelențele Sale, doamnele ambasador ale Franței, Suediei, Finlandei, Libanului, Alegeriei și Republicii Peru.

GALERIE FOTO