La începutul acestei săptămâni au fost lansate sesiunile de instruire pentru ofițerii și agenții de poliție din domeniul ordine publică, care se vor derula în perioada 22-25 februarie 2021, prin parteneriatul dintre Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați și Inspectoratul General al Poliției Române, cu sprijinul Asociației ANAIS și al doamnei judecător Corina Voicu (Curtea de Apel Pitești).

Sesiunile de instruire vor fi organizate pentru aprox. 700 participanți și vor viza, în principal: aspecte procedurale privind intervenția la cazurile de violență domestică, abordarea integrată a situațiilor de violență domestică din perspectiva serviciilor sociale, evitarea viciilor de procedură în cazul emiterii ordinelor de protecție provizorii/ordinelor de protecție, aspecte legate de procedura civilă și penală în instrumentarea cazurilor de violență domestică.

Formarea continuă a tuturor specialiștilor cu responsabilități în domeniul prevenirii și combaterii violenței domestice trebuie să reprezinte o preocupare constantă la nivelul tuturor autorităților pentru a se asigura nu numai o bună înțelegere, dar și aplicare unitară și corectă a legii.

Galerie Foto