15.11.2017

Secretarul de stat al ANES, Aurelia Grațiela Drăghici, a primit miercuri vizita delegației Regatului Norvegiei, din care a făcut parte secretarul de stat al Ministerului Justiției și Securității Publice, doamna Anette Elseth, Excelența Sa, doamna Ambasador Lise Kleven Grevstad, precum și specialiști în domeniul granturilor norvegiene.

Cu această ocazie, secretarul de stat al ANES a subliniat importanța suportului financiar oferit pentru implementarea Convenției de la Istanbul, în cadrul Programului „Justiție” finanțat de Regatul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021.

Secretarul de stat al Ministerului Justiției și Securității Publice, Anette Elseth, a confirmat că din partea statului norvegian există toată deschiderea pentru întărirea unei cooperări active și eficiente între cele două state. Demnitarul norvegian a fost interesat, din perspectiva preluării de către România a Președinției Consiliului European, și de organizarea unei conferințe la nivel înalt, la care vor fi invitate să participe instituții și organisme europene din domeniul prevenirii și combaterii violenței domestice și a violenței de gen.

Delegația norvegiană a propus ca în marja PRES RO 2019 România să susțină și să faciliteze ratificarea Convenției de la Istanbul de către Uniunea Europeană.

GALERIE FOTO