Ziua de luni, 25 mai 2020,  a deschis o nouă serie de vizite în teren a membrilor echipei ANES, conduse de doamna Secretar de Stat, Luminița Popescu.

Deplasarea s-a realizat în municipiul Slatina, la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, în scopul analizării stadiului de implementare a Proiectului POCU: 465/4/4128038 „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!”.

Întâlnirea a reunit reprezentanții ANES și  DGASPC Olt: doamna Cristina Nicolae, responsabil servicii sociale,  doamna Mocanu Alina, psiholog grup suport, doamna Ghiță Camelia, consilier vocațional și doamna Elena Visan, responsabil financiar- coordonator local, responsabil servicii, doamna Luminița Popescu,  Secretar de Stat ANES și  domnișoara Mariana Ungureanu, director cabinet ANES.

Contextul a favorizat discutarea aspectelor importante legate de implementarea proiectului, de profilul potențialelor victime ale violenței domestice, de situațiile diverse și particulare de viață, pe care acestea le trăiesc.

S-a evidențiat necesitatea evaluării nevoilor beneficiarelor și adaptării serviciilor sociale, mai ales din perspectiva dinamicii categoriilor sociale vulnerabile.

Discuțiile cu echipa de proiect au fost urmate de vizitarea  locuinței protejate, înființate în cadrul proiectului, care asigură, atât condiții de găzduire, cât și furnizarea celorlalte servicii complementare înființate în cadrul proiectului unui număr de 6 beneficiare, victime ale violenței domestice și 3 copii minori.

Conducerea ANES apreciază modul exemplar în care s-a implicat echipa de proiect în susținerea beneficiarelor, prin comunicare continuă de tip empatic,  dedicare, suport și atenție sporită în furnizarea servicii sociale integrate destinate prevenirii și combaterii violenței domestice.

Echipa Olt a oferit un veritabil exemplu de bune practici în susținerea programului național de protecție al victimelor violenței domestice.

 Schimbarea stă în PUTEREA TA!  AI ÎNCREDERE! STATUL TE SPRIJINĂ!

Dacă ești victima violenței domestice sau ai informații despre posibile victime, apelează la  serviciile noi și gratuite destinate victimelor violenței domestice (în fiecare județ) create prin Proiectul POCU: 465/4/4128038 „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!”: Locuințe protejate, Grupuri de suport, Cabinete de consiliere vocațională.

ANES în calitate de Beneficiar/Lider de parteneriat,  în parteneriat cu 42 de Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și Direcții de Asistență Socială furnizează, în prezent, servicii sociale integrate pentru victimele violenței domestice, prin care se asigură :

➢ ​GĂZDUIRE pe o perioadă de până la 1 an în cadrul unei LOCUINȚE PROTEJATE, în scopul asigurării transferului către o viață independentă.

➢ ​CONSILIERE PSIHOLOGICĂ, respectiv,  programe specifice de asistență psihologică și de dezvoltare personală, în scopul de a primi sprijin și  ajutor pentru depășirea  situației de criză- prin intermediul GRUPULUI DE SUPORT .

➢ ​CONSILIERE PENTRU  ORIENTARE VOCAȚIONALĂ,  FORMARE PROFESIONALĂ ȘI INSERȚIE SOCIALĂ ȘI PROFESIONALĂ, prin dezvoltarea de competențe în vederea creșterii oportunităților de ocupare a forței de muncă – prin intermediul CABINETULUI DE CONSILIERE VOCAȚIONALĂ.

Oricând ai nevoie de informare, sprijin psihologic, găzduire, orientare sau consiliere vocațională, poți suna, transmite un e-mail sau poți merge direct, chiar acum,  la  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din județul tău pentru a afla cum poți să beneficiezi, de unul sau mai multe dintre  aceste servicii.

Rămânem  alături de toate femeile care trec printr-o situație de violență domestică și le încurajăm atât pe ele, cât și pe acele persoane care au cunoștință despre asemenea fapte, să apeleze linia națională telefonică, gratuită, cu nr. unic 0800 500 333 , cu program non-stop, și să solicite sprijin.

Galerie Foto