În încheierea seriei de vizite pe teren din această săptămână, astăzi, 22 mai 2020,  o echipă din cadrul ANES, condusă de doamna Secretar de Stat, Luminița Popescu s-a deplasat, în orașul Voluntari, la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov, în scopul analizării stadiului de implementare a Proiectului POCU: 465/4/4128038 „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!”.

Întâlnirea a prilejuit discuții la nivel tripartit, reunind reprezentanții ai  ANES, Consiliului Județean Ilfov și  DGASPC Ilfov: doamna Rodica Anton, consilier pe probleme de asistență socială( CJIF), domnul director executiv, Bogdan Iulian Pîntea – coordonator local al proiectului (DGASPC), doamna Corina Radu – responsabil servicii sociale (DGASPC), doamna manager de proiect Monaliza Cîrstea, director ANES, domnișoara Mariana Ungureanu, director cabinet ANES.

În cadrul dialogului au fost abordate  aspecte importante legate de implementarea proiectului, dar și de profilul potențialelor victime ale violenței domestice și de situațiile foarte diverse și particulare de viață  pe care acestea le trăiesc.

De asemenea, un accent important a fost centrat pe necesitatea evaluării nevoilor beneficiarilor și adaptării serviciilor sociale, mai ales din perspectiva dinamicii categoriilor sociale vulnerabile și  a sprijinirii acestora, în special, după etapa de depășire a momentelor dificile generate de pandemia COVID 19.

S-a reținut faptul că, echipa locală  beneficiază de sprijinul Consiliului Județean Ilfov și depune diligențe  în mod constant pentru realizarea activităților și cerințelor din cadrul proiectului.

După încheierea discuțiilor, a fost vizitată Locuința protejată, înființată în cadrul proiectului, care asigură atât condiții de găzduire pentru victimele violenței domestice, cât și furnizarea celorlalte servicii complementare înființate în cadrul proiectului.

Conducerea ANES apreciază susținerea acordată proiectului de către Consiliul județean Ilfov și eforturile partenerilor în ceea ce privește creșterea nivelului de informare a beneficiarilor și a capacității de intervenție a autorităților publice locale,  în scopul  furnizării  unor servicii sociale integrate destinate prevenirii și combaterii violenței domestice.

Schimbarea stă în PUTEREA TA!  AI ÎNCREDERE! STATUL TE SPRIJINĂ!

Există acum servicii noi și gratuite destinate victimelor violenței domestice (în fiecare județ) create prin Proiectul POCU: 465/4/4128038 „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!”: Locuințe protejate, Grupuri de suport, Cabinete de consiliere vocațională.

ANES în calitate de Beneficiar/Lider de parteneriat,  în parteneriat cu 42 de Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și Direcții de Asistență Socială furnizează, în prezent, servicii  sociale  integrate pentru  victimele violenței domestice, prin  care  se asigură :

  • GĂZDUIRE pe o perioadă de până la 1 an în cadrul unei LOCUINȚE PROTEJATE, în scopul asigurării transferului către o viață independentă.

  • CONSILIERE PSIHOLOGICĂ, respectiv,  programe specifice de asistență psihologică și de dezvoltare personală, în scopul de a primi sprijin și  ajutor pentru depășirea  situației de criză- prin intermediul GRUPULUI DE SUPORT .

  • CONSILIERE PENTRU  ORIENTARE VOCAȚIONALĂ,  FORMARE PROFESIONALĂ ȘI INSERȚIE SOCIALĂ ȘI PROFESIONALĂ, prin dezvoltarea de competențe în vederea creșterii oportunităților de ocupare a forței de muncă – prin intermediul CABINETULUI DE CONSILIERE VOCAȚIONALĂ.

 Oricând ai nevoie de  informare, sprijin psihologic, găzduire, orientare  sau consiliere vocațională, poți suna, transmite un e-mail sau  poți merge direct, chiar acum,  la  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din județul tău pentru a afla cum poți să beneficiezi, de unul sau mai multe dintre  aceste servicii.

Rămânem  alături de toate femeile care trec printr-o situație de violență domestică și le încurajăm atât pe ele, cât și pe acele persoane care au cunoștință despre asemenea fapte, să apeleze linia națională telefonică, gratuită,  cu nr. unic 0800 500 333 , cu program non-stop, și să solicite sprijin. 

Galerie Foto