În data de 11.10.2017, la sediul ANES, a avut loc vizita informală a Alteței Sale Regale Principesa Maria.

Cu această ocazie, Secretarul de stat al ANES Aurelia Grațiela Drăghici a salutat implicarea Alteței Sale Regale în domenii importante ale vieții sociale, respectiv educație, sănătate și familie, dar mai ales în promovarea perspectivei de gen în antreprenoriatul feminin, precum și în prevenirea și combaterea violenței domestice. In continuarea discuției au fost prezentate succint principalele direcții de acțiune executive și legislative din perspectiva politicilor publice promovate prin Programul de Guvernare, Capitolul Politici publice în domeniul muncii și justiției sociale, subcapitolul 8: Respect și demnitate pentru femei.

Totodată, Alteței Sale Regale i-a fost prezentat modelul de bună practică în prevenirea și combaterea violenței domestice, reprezentat de singurul call-center din România cu numar unic național: 0800.500.333. Discuția a continuat cu prezentarea proiectului care vizează crearea unei rețele de 20 de locuințe temporare protejate pentru victimele violenței domestice.

La finalul întâlnirii, Alteței Sale Regale i-a fost adresată invitația de a onora cu prezența, Conferința Mondială a Femeilor Francofone, care va avea loc la București în perioada 1-2 noiembrie, precum și propunerea de a acorda Înaltul Patronaj pentru evenimentele organizate de ANES în intervalul 25 noiembrie – 10 decembrie, cu ocazia celor 16 zile de activism dedicate prevenirii și combaterii violenței împotriva femeilor.